Svar!

Kom precis hem från träningen, körde ett monster konditions pass och brutalt jobbig styrka för axlar, biceps, triceps och rygg. Har precis klunkat i mig en halv liter lättmjölk, och ska hoppa in i duschen, men först slänger jag in några av svaren från frågestunden! Kul att ni hade så härliga frågor om träning och hälsa, hoppas ni blir nöjda med svaren :D


Vilket är det snabbaste sättet att få magrutor?

Svar: För att få magrutor, dvs definierade muskler på magen krävs det först och främst att du tränar upp magmusklerna, det gör du enklast genom situps av olika slag, eller med maskiner på gymmet. Men för att rutorna ska synas och bli definierade  måste du också bli av med eventuellt fett, en kombination mellan styrketräning för magen och konditions/förbrännings träning är alltså att rekommendera. Men kom ihåg att resultaten ser man inte över en natt, det finns ingen ”magi” bara hårt jobb och alla har olika förutsättningar. Se träningen som något långsiktigt för att få kroppen att må bra och fungera bra. Ge också kroppen bra näring så att du orkar på lång sikt.


Vilket är det nyttigaste godiset som ändå är gott?

Svar: Det är en väldigt svår fråga att svara på då jag inte vet vad du menar med nyttigt. Nyttigt har i media blivit ungefär detsamma som kalorisnålt dvs. mat som ger lite energi och kan hjälpa vid viktnedgång, MEN det stämmer faktiskt inte alltid, för mig är nyttigt den mat som kroppen mår bra utav och de behöver inte nödvändigtvis vara det kalorisnålaste. Nyttigt godis i min bemärkelse är naturgodis, (nötter med mörkchoklad, torkad frukt,nötter med yoghurt osv) Det innehåller inga onödiga färgämnen och kemikalier som vanligt godis ofta gör. Nötter har också mkt bra hälsoeffekter då de innehåller fetter som kroppen mår bra av, men allt ska ätas med måtta, att ha 2 dagar i veckan då man unnar sig godsaker är sunt!

Om det nu är så att du ville veta de mest kalorisnåla godiset så skulle jag kunna tipsa om malaco truly, de innehåller mindre andel socker vilket också ger mindre energi, annars är frukt ett bra alternativ istället för godis, men kanske inte lika kul right? Så som sagt unna dig godiset du tycker om 2 dagar i veckan så behöver du inte oroa dig !


Hur mycket behöver man träna för att få en sån snygg kropp som du, alltså hur mycket tränar du per vecka?

Svar: Att eftersträva en kropp som någon annans är inte att rekommendera då alla har olika förutsättningar. Försök istället att sikta på att göra det bästa utav Din kropp och gilla den för vad den är ;)

Jag tränar allt mellan 3-5 gånger i veckan beroende på vad jag hinner, ska väl ärligt erkänna att det oftast blir runt 4 eller 5 då jag är smått beroende av min träning, men för att hålla det på en sund nivå måste man kunna ha veckor då man tränar mindre. Längden på passen är olika, men för att inte slita ut kroppen  brukar jag inte köra mer än 75 minuters pass, det räcker för mig. Jag satsar mest på styrketräning eftersom jag alltid varit naturligt smal och vill ”biffa ” till mig lite :) men självklart kompletterar jag med en del kondition.


Hur vill du att din kropp ska vara? Vältränad eller?

Svar: Japp, definierade muskler skare va ;)


Hur får man motivationen till att äta rätt?

Svar: jag tror det handlar om vad man har för mål. Skriv ner dina mål i en bok, ställ dig själv frågan hur gynnar det mig att börja äta sunt? Skriv sedan ner så många svar som möjligt. Skriv sedan frågan: Hur gynnar det mig att INTE äta sunt? Och försök komma på några svar, troligen kommer du se fler positiva saker med att ändra din livsstil. Titta sedan på lappen när det känns tungt, (fortsätt också läsa min blogg regelbundet så ska du se att motivationen stannar på topp haha) MEN glöm inte att unna dig saker 1 eller 2 dagar i veckan, det är bara sunt. Livet  är för kort för att inte njuta och 1-2 dagar i veckan då du släpper på ”reglerna” lite skadar dig inte, snarare tvärtom. Ingen mat ska vara förbjuden för då kommer du bara vilja ha den ännu mer, allt med måtta!


Kommer du att publicera bilder på dig och dina resultat?

Svar: Ja det kommer bilder på min utveckling :)



Kommentarer
Postat av: ♥ MeDinA ♥

vilka övningar är bra att göra om man vill få fastare rumpa och lår?

2010-11-24 @ 12:49:55
URL: http://meedo.blogg.se/
Postat av: Anonym

bra skrivet:)

2010-11-24 @ 12:50:27
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Bojan

Ja eller hur, blir så himla shopping sugen! ;)

2010-11-24 @ 12:50:55
URL: http://bojans.devote.se
Postat av: STIL & TREND

sv: Ja visst är den!:)

2010-11-24 @ 12:53:55
URL: http://stiltrend.blogg.se/
Postat av: Moa ♥ - FUCKINGPOSERS

Svar: Jo de är klart det är kallt, men de är värt det.. För de verkar va as häftigt ;D

2010-11-24 @ 12:55:23
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE
Postat av: Carro

Bra svar minsann! :D

Skulle dock aldrig hinna träna så mycket. Tränade mycket mer när jag pluggade dock. Får väl bara inse att det inte går längre.

2010-11-24 @ 13:25:45
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: Maria [Fotoblogg]

sv; tack så mycket ;)

2010-11-24 @ 13:29:49
URL: http://mariaholgersson.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Svar: haha, ja det är sjukt gott!



vilken bra blogg du har, läste precis igenom lite inlägg och nu har du en ny läsare kan jag säga:D jag har börjat gymma i höst och försöker få ett lite sundare liv, så den här bloggen är ju perfekt ;D

2010-11-24 @ 13:34:53
URL: http://gerards.blogg.se/
Postat av: paij

re: tack! D:

2010-11-24 @ 13:36:11
URL: http://rubyredlips.blogg.se/
Postat av: NATALIE

låter skit bra!! :)

2010-11-24 @ 13:42:19
URL: http://nnats.blogg.se/
Postat av: julia ♥

sv: ja eller hur!!

2010-11-24 @ 13:43:38
URL: http://juliaaahh.blogg.se/
Postat av: karin

ja eller hur:)!

2010-11-24 @ 13:44:01
URL: http://avantgardefashion.blogg.se/
Postat av: Anonym

yes it is!

2010-11-24 @ 13:47:56
URL: http://capturethismoment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0