Worldclass

Sorry för mitt lilla blogg uppehåll, ska inte sluta med mitt tränande och mitt skrivande, var bara tvungen att fokusera till 100% på annat denna vecka!"

Har precis skaffat mitt nya kort på Worldclass,  GRYMT, verkligen ett gym i världsklass! Peppad för att sätta igång!


Exhausted!

Jag är totalt slut! Gymmet idag var grymt men tungt, återkommer med lite inspirerande tips och trix under dagen, nu måste jag duscha och chilla en stund, får fan mjölksyra i fingrarna när jag skriver,...


Morgondagens Träning

Nu har jag haft två dagar "ledigt" inte speciellt ledigt om jag ska vara ärlig! Mycket stress och mycket att göra, men i morgon är det dags för gymmet igen!
Så här ser morgondagens pass ut på ett ungefär

1. Uppvärming crosstrainer 15 min
2. Rygg
3. Axlar, fram och baksida
4. Biceps
5. Rumpa
6. vader

Dvs. En genomkörare, och som jag sagt tidigare jobbar jag inte så mkt i set med specifikt antal repetitioner utan jag kör alla muskler till "failure" alltså tills det är fysiskt omöjligt att lyfta mer... Jag varierar också tempo och vikt för att "lura" kroppen så att den inte vänjer sig och anpassar sig till träningen!




I'll be back

uppdatering kommer ikväll, busy dagar har det varit =D
see you soon "pumpers" <3

Ät Ägg och orka mer!

En studie där man sammanfattat 25 undersökningar av protein visar att ägg ger bra muskelstyrka, kraft och energi! Ägg är rika på aminosyran leucin som är avgörande för musklernas återhämtning och omsättning av energi. Så ett eller två ägg till frukost rekommenderar forskarna för att du ska orka träna ännu bättre!

Detta få du när du äter ägg
1. Proteiner av hög kvalité vilket hjälper dig att bevara muskelmassan
2. Aminosyror som hjälper dig att bygga muskelmassa
3. Vitaminer som är viktiga för kroppen produktion av energi
(källa: Iform.se)

Ben/rump träning

Här kommer några övningar för att träna ben och rump muskulaturen. MEN kom i håg att inte träna samma muskelgrupp två dagar i rad , under träning bryter man ner muskeln och det är under vilan som den byggs upp! Kosten är också viktig om du vill se bästa möjliga resultat, man brukar faktiskt säga att det är 50/50 kost&träning, så ge kroppen näringen den behöver!

Utfallssteg-Du kan göra den här övningen med (skivsång som på bilden) eller om du är nybörjare eller vill göra det hemma går det lika bra med en hantel i varje hand. Ta ett steg framåt, och böj knäna, var noga med att ha rak rygg.
Benböj- Stå med benen brett i sär och ha antingen en hantel i varje hand eller skivstång som på bilden, se till att ha knäna över tårna. Böj benen till 90 graders vinkel
Step up- använd en bänk eller liknande, ha en skivstång bakom ryggen eller hantlar i händerna, kliv upp och ner på bänken.

Vad vill ni läsa/veta mer om?

Okej nu börjar verkligen läsarantalet skjuta i höjden! SUPERKUL! Nu är min ända fråga till er, vad vill ni veta mer om? Vilka områden inom träning/hälsa vill ni att jag ska fokusera lite extra på? Ordet är ert!
PUSS fina läsare

Axlar

Har verkligen pressat mina axlar till MAX idag, så nu hoppas jag att de ska växa till sig ännu mer!
Såhär ser de ut nu!

Stronger than ever!

Dagens Pass var verkligen tufft, jag tog i tills varje muskler i kroppen skakade, både på styrkan och konditionsträningen, ville nästan spy om jag ska vara ärligt, och just där och då i stunden tänkte jag "fan jag vill aldrig träna mer" haha men som tur är så är ju kicken man får efteråt bara ännu bättre när man tagit i och nu spritter det i kroppen och jag vill bara bege mig till gymmet igen! Men behöver kroppen vila efter många dagars träning. Jag känner mig starkare än någonsin!
Kommer att lägga upp bilder på resultat om ett tag, so stay tuned!



Svar!

Kom precis hem från träningen, körde ett monster konditions pass och brutalt jobbig styrka för axlar, biceps, triceps och rygg. Har precis klunkat i mig en halv liter lättmjölk, och ska hoppa in i duschen, men först slänger jag in några av svaren från frågestunden! Kul att ni hade så härliga frågor om träning och hälsa, hoppas ni blir nöjda med svaren :D


Vilket är det snabbaste sättet att få magrutor?

Svar: För att få magrutor, dvs definierade muskler på magen krävs det först och främst att du tränar upp magmusklerna, det gör du enklast genom situps av olika slag, eller med maskiner på gymmet. Men för att rutorna ska synas och bli definierade  måste du också bli av med eventuellt fett, en kombination mellan styrketräning för magen och konditions/förbrännings träning är alltså att rekommendera. Men kom ihåg att resultaten ser man inte över en natt, det finns ingen ”magi” bara hårt jobb och alla har olika förutsättningar. Se träningen som något långsiktigt för att få kroppen att må bra och fungera bra. Ge också kroppen bra näring så att du orkar på lång sikt.


Vilket är det nyttigaste godiset som ändå är gott?

Svar: Det är en väldigt svår fråga att svara på då jag inte vet vad du menar med nyttigt. Nyttigt har i media blivit ungefär detsamma som kalorisnålt dvs. mat som ger lite energi och kan hjälpa vid viktnedgång, MEN det stämmer faktiskt inte alltid, för mig är nyttigt den mat som kroppen mår bra utav och de behöver inte nödvändigtvis vara det kalorisnålaste. Nyttigt godis i min bemärkelse är naturgodis, (nötter med mörkchoklad, torkad frukt,nötter med yoghurt osv) Det innehåller inga onödiga färgämnen och kemikalier som vanligt godis ofta gör. Nötter har också mkt bra hälsoeffekter då de innehåller fetter som kroppen mår bra av, men allt ska ätas med måtta, att ha 2 dagar i veckan då man unnar sig godsaker är sunt!

Om det nu är så att du ville veta de mest kalorisnåla godiset så skulle jag kunna tipsa om malaco truly, de innehåller mindre andel socker vilket också ger mindre energi, annars är frukt ett bra alternativ istället för godis, men kanske inte lika kul right? Så som sagt unna dig godiset du tycker om 2 dagar i veckan så behöver du inte oroa dig !


Hur mycket behöver man träna för att få en sån snygg kropp som du, alltså hur mycket tränar du per vecka?

Svar: Att eftersträva en kropp som någon annans är inte att rekommendera då alla har olika förutsättningar. Försök istället att sikta på att göra det bästa utav Din kropp och gilla den för vad den är ;)

Jag tränar allt mellan 3-5 gånger i veckan beroende på vad jag hinner, ska väl ärligt erkänna att det oftast blir runt 4 eller 5 då jag är smått beroende av min träning, men för att hålla det på en sund nivå måste man kunna ha veckor då man tränar mindre. Längden på passen är olika, men för att inte slita ut kroppen  brukar jag inte köra mer än 75 minuters pass, det räcker för mig. Jag satsar mest på styrketräning eftersom jag alltid varit naturligt smal och vill ”biffa ” till mig lite :) men självklart kompletterar jag med en del kondition.


Hur vill du att din kropp ska vara? Vältränad eller?

Svar: Japp, definierade muskler skare va ;)


Hur får man motivationen till att äta rätt?

Svar: jag tror det handlar om vad man har för mål. Skriv ner dina mål i en bok, ställ dig själv frågan hur gynnar det mig att börja äta sunt? Skriv sedan ner så många svar som möjligt. Skriv sedan frågan: Hur gynnar det mig att INTE äta sunt? Och försök komma på några svar, troligen kommer du se fler positiva saker med att ändra din livsstil. Titta sedan på lappen när det känns tungt, (fortsätt också läsa min blogg regelbundet så ska du se att motivationen stannar på topp haha) MEN glöm inte att unna dig saker 1 eller 2 dagar i veckan, det är bara sunt. Livet  är för kort för att inte njuta och 1-2 dagar i veckan då du släpper på ”reglerna” lite skadar dig inte, snarare tvärtom. Ingen mat ska vara förbjuden för då kommer du bara vilja ha den ännu mer, allt med måtta!


Kommer du att publicera bilder på dig och dina resultat?

Svar: Ja det kommer bilder på min utveckling :)



Frågestund

Då drar vi till med en Frågestund!!, fråga vad ni vill, helst om hälsa och träning så ska ge er svaret ;) Personliga frågor svarar jag på till viss mån, bring it on!



Fitness Café

Kaffe är nog min största last, jag dricker enorma mängder på morgonen, och svart ska det vara!
Men nu har jag hittat en spännande sak, nämligen "fitness café" Det innehåller nyttiga örter som ska bidra till god hälsa, bra försäljningsknep but I'm on! Det finns att köpa på utvalda hälsokost butiker!

Fördelar med Fitness Caffè®

Genom produktens sammansättning hjälper den till att:

1. stärka kroppens cellskydd och bidra till en god hälsa

2. stimulera ämnesomsättning och förbränning

3. höja energinivån

4. höja effekten vid olika dieter

 

Fitness Caffè® innehåller inte:

• ohälsosamma tillsatser

• färgämnen

• onaturliga smakämnen

• konserveringsmedel

• MSG (Natriumglutamat)

• socker

  1. Genetiskt Modifierade Organismer (GMO)


(källa: fitnesscafé.se)



Visste du att...

Musklerna växer när du sover, du bör få minst 8 timmars sömn/natt om du tränar hårt och vill se resultat.

Med det sagt säger jag Godnatt!


Måltid innan träning

Idag körde jag som sagt 45 min bodypump och 30 min spinning. Innan behövde jag en bra måltid med bra energi för att få ut det mesta av träningen.
Eftersom jag körde ett pass kombinerat med styrka och kondition ville jag ha en måltid med både kolhyderater för uthålligheten/orken och även proteiner för muskeltillväxten. Det blev en rågfullkornsmacka med bönor och smält mager fetaost. Både bönorna och fetaosten innehåller mycket proteiner medan rågbrödet innehåller kolhydrater (även mycket proteiner förvånandsvärt nog, men det skiftar från bröd till bröd)
observera att det är vanlig hårdost på bilden vilket också går bra!

Dagens motivations tips när det blir jobbigt...

Tänk inte, kör bara!



Träningskompisen

http://www.traningskompisen.se/lanka-hit/

Tränings former

Har du svårt att komma igång med träningen, känns det tungt att ta dig till gymmet eller ut i löpspåret? Här listar jag en del träningsformer som faktiskt är lustfyllda och fulla av glädje och som ger dig en adrenalinkick! Men också ger fantastiska resultat!

1. Afro Aerobic- Glädjefylld afrikanskdans baserad aerobic träning med enkla stora intensiva rörelser, en riktig energislukare  och genomkörare för alla muskler i kroppen, övar upp din kondition och koordination. Utförs till afrikanska rytmer!


2. Boxercise- För dig som vill få ut dina agritioner och gillar tuffa tag. Ger mycket uthållighet, styrka och även koordination. Utförs ofta två och två med mitsar och boxningshandskar.


3. Spinning- För dig som gillar högt tempo och vill maximera din kondition och verkligen ta ut dig fullständigt. Körs i grupp med ledare som vägleder dig genom hela "cykelturen" upp och ner för "motstånds backarna", körs ofta till bra peppande musik!

4. Poweryoga- För dig som gillar ett lugnare tempo men ändå vill träna upp din statiska styrka och smidighet. Utförs ofta i nedsläckt lokal med tänka ljus och lugnande musik. Men tro inte att det är någon dans på rosor, det är hårt jobb. De positiva med yoga är att du kan utföra övningarna precis efter dina egna förutsättningar och alla positioner har olika nivåer så att du kan utmana dig själv att bli ännu starkare, smidigare och mer fokuserad på nuet!

Visste du att...

Du kan minska din träningsvärk med 25 % om du äter ingefära efter träningen, 30-500 mg om dagen kan hjälpa mot muskelvärk orsakad av träning.

Vilodag

Idag har jag en vilodag, hela min kropp värker efter den hårda träningen denna vecka. Nästa vecka har jag lite fullt schema men jag ska försöka hinna klämma in lite bodypump/spinning och några morgon styrkepass.

Bygg muskler med mjölk

Vid McMaster university i Ontario gjordes ett test, i testet fick en grupp kvinnor prova på att dricka en halv liter mager mjölk direkt efter träningen. Efter 12 veckor med fem träningspass i veckan hade de i snitt gått ner 2 kilo fett - och ökat muskelmassan med cirka 1,5 kilo.

En kontrollgrupp som intog samma mängd kalorier från en energidryck uppnådde inte alls lika bra resultat. Det ökade bara deras muskelmassa med hälften så mycket och de blev nästan inte av med något fett.

Så se till att få i dig bra proteinrik mjölkdryck efter gympasset

(källa: iform.se salongk.se)





Rygg tavla

Slänger upp en bild på min rygg som faktiskt börjar bli mer vältränad, jag har blivit extremt mycket starkare i ryggmusklerna och klara betydligt tyngre vikter än tidigare!

Hemma träningsprogram- överkropp

Jag tänkte ge er lite olika träningsprogram och varianter som ni kan utföra hemma, detta program fokuserar på över kroppen, jag brukar tycka det är lättast att dela in kroppen i 2 delar och fokusera på över och underkroppen separat. Varje muskel grupp behöver minst 48 timmar vila mellan passen, så kör du överkropp första dagen kan du ta underkroppen dagen efter!

1. Armhävningar- 15x3 på knä eller på fötter, det viktiga är att du tänker på att inte svanka och att du håller kroppen så rak som möjligt. Böj armarna till 90 graders vinkel eller längre ner.
2.situps- 50x2, traditionella situps, öka tempot om du vill få upp pulsen. För att göra det tyngre sätt händerna vid öronen och ha armbågarna utåt


3. Rygglyft- 20x3, traditionellt rygglyft, vill du göra det jobbigare sätter du även här händerna vid öronen och låt armbågarna peka utåt, för ytterligare utmaning kan du lyfta fötterna från marken.

4. Sidvridning- Håll ett högt tempo i 20 sek sedan vila 10 sek, upprepa 3 gånger


5. Sidplanka med lyft- 15x3 stå på ena armbågen, korsa fötterna för bättre stöd. sänk höften och lyft den igen,blir det för tungt kan du sätta ner det nedersta knät.

6. Triceps armhävning- 10x3, ta en stol sätt händerna på kanten och böj knäna, böj armarna till mins 90 graders vinkel eller längre ner. För mer utmaning har du raka ben






Kropps ideal?

Nu har jag en liten fråga till er läsare angående kropps ideal, Vad anser du är idealet för DIG alltså hur skuller du helst se ut om du fick välja mellan dessa tre kategorier...? (detta är för er tjejer)

1. Pinnsmal, ganska rakt byggd smala höfter små bröst osv.

2. Kurvig, bredare höfter, mycket rumpa och bröst

3. Vältränad, breda axlar, fasta lår och rumpa, muskulösa armar

Sedan finns det självklart kroppstyper mellan dessa men om vi hård drar det lite... Som ni kanske redan listat ut väljer jag vältränad, detta av anledningen att jag tycker det passar mig bäst, jag har varit väldigt smal och tanig men har också väldigt lätt att bygga muskler och mår mycket bättre när jag tränar och har en stark kropp.

Det viktiga när det gäller alla dessa ideal som vi matas med varje dag är att se tjusningen i alla olika kroppstyper, se till dig själv, vad passar dig bäst? Har du redan en kurvigt byggd kropp är det ingen bra idé att satsa på att bli pinnsmal för du kan inte ändra hur du är byggd. Är du pinnsmal kan det vara svårt att få den där fylliga "Beyonce rumpan" men du kan dock se vad som är hälsosamt för dig och träna dig till fantastiska resultat utifrån dina förutsättningar och inte jämföra dig med någon annan än dig själv. Det är viktigt att komma i håg att hälsosam faktiskt inte alltid betyder "så smal som möjligt" vilket är budskapet media ofta sänder ut, att väga för lite kan vara minst lika skadligt för kroppen som att väga för mycket. Så ta hand om din kropp, behandla den väl, den ska du ha med dig och älska hela livet!






Biceps & Axlar

Idag har jag "mosat" mina axlar och biceps, Jag älskar verkligen att träna dom två delarna av armarna för jag är så fascinerad utav dem, haha lite skumt kanske men jag tycker det är så vacker och kraftfullt med välformade axlar och armar.
När jag tränar så kör jag ofta musklerna till "failure", dvs. man kör tills det helt enkelt är fysiskt omöjligt att lyfta mer. Då utmattar man muskeln ordentligt och det är väldigt fysiskt krävande. Därför är kosten och återhämtningen också extra viktig. Så i morgon blir det en hel vilodag utan träning.

Uppladdning

Nu ska jag ladda upp med mat innan jag drar till gymmet, ett perfekt mål innan träning kan till exempel vara: Surdegsbröd (kolhydrater) med ost + avokado (fettet) och en skål keso+hallon (proteiner)


Fitness Loves Fashion

En stor del av träning tycker jag är att välja vad man ska ha för träningskläder, utbudet förändras och varierar hela tiden och jag älskar det! Känner man sig snygg på gymmet så presterar man bättre... I alla fall jag hehe, lite löjligt men sant. Går man in på gymmet med självförtroendet på topp och känner sig allmänt smashing så kan man lyfta flera kilo extra och orkar längre på löpbandet!

Här är lite kläder jag letat upp på nätet

Casall





Nike





Fördelar med Styrketräning

Som ni kanske redan listat ut är jag ett stort fan av styrketräning, jag tycker det är löjligt härligt faktiskt, för er som behöver lite motivation tänkte jag nu lista några av de fördelar du kan dra nytta av genom att styrketräna!

1. Du ökar din ämnesomsättning 24 timmar om dygnet, ju mer muskler desto högre förbränning, det kan hjälpa vid viktnedgång (tänk dock på att muskler väger mer än fett, så om de står still på vågen kan det bero på att du lagt på dig muskler men minskat i fett, vågen är ett ganska dåligt mätredskap)

2. Förbättrar insulinkänsligheten och skyddar därav mot diabetes

3. Förebygger högt blodtryck

4. Ökar uthålligheten

5. Är bra för leder och minskar risken för benskörhet

6. Det är även ett ypperligt sätt att forma och skulptera kroppen på ;)

Hoppas detta har givit er lust att packa väskan och dra till gymmer för att lyfta skrot!
Kram på er





Workout of the day

I morse var jag alltså på gymmet innan jag drog i väg på dagens övriga ärenden.
Fokuserade som jag sagt tidigare på kondition, Rumpa,Mage och ben. Det optimala är dock att lägga kondition och styrka i olika pass för bästa resultat, men min tid räcker inte alltid till så jag får köra två flugor i en smäll och ärligt talat tycker jag det funkar för mig!
Nu ska jag ladda upp ordentligt med Lax som innehåller nyttiga fetter (ex. omega 3) som stimulerar hormonproduktionen, när man tränar mycket kan hormonerna hamna i obalans vilket gör att mensen kan utebli vilket är skadligt för kroppen. Om kroppen inte får tillräckligt med fett minskar testosteron produktionen vilket gör det svårare att bygga muskler. Att utesluta fett ur kosten är alltså inte att rekommendera. Men satsa på bra fetter!

Ska köra ett pass till i morgonbitti med fokus på armar,rygg och axlar så det gäller att ladda upp för att inte bryta ner kroppen!

Inspiration, hard work pays off!

Nu vare dags att dra en vända på gymmet igen, för att få igång adrenalinet och motivationen har jag suttit och kollat på lite inspirations bilder, Nu jädrar ska de köras! Rumpa, mage och ben i fokus!

(kommer visa bilder på min egen utveckling om ett tag)







Kim Strother butt workout

Här kommer en video med Ford fitness modellen Kim strother's "butt Wokrout", Det är lättare att träna hemma än man kanske tror,och man kan alltid utmana sig själv genom att använda tyngre vikter och göra fler repetitioner!
Dessa övningar tränar både benen och rumpan och kan utövas av alla, nybörjare som avancerad.

Förbättra din ämnesomsättning

Här kommer några enkla tips på hur du kan förbättra och din ämnesomsättning, d.v.s din energiförbrukning. Ju högre ämnesomsättning du har desto mer kan du äta utan att öka i vikt.
1. Ät frukost
När du vaknar på morgonen är ämnesomsättningen låg och i en slags "dvala", när du då sätter igång och börjar äta kan man säga att du startar motorn, alltså du sätter igång din ämnesomsättning. Satsa på proteinrik frukost, som kalkon, ägg, nötter etc.

2. Ät var tredje timme
Att äta var tredje timme hjälper kroppen att hålla blodsockernivån jämn vilket gör att du inte blir lika hungrig och sugen, det håller även förbränningen igång. Försök att satsa på mellanmål med bra näringsinnehåll, d.v.s bra fetter (som t.ex. omega 3), proteiner och långsamma kolhydrater (som t.ex.fullkornsbröd,bulgur,fiberhavregryn etc.)
3. öka ditt proteinintag
Protein ökar värmeproduktionen vid nedbrytning och därmed förbränningen av en kalori med 30 procent. Det håller dig också mätt mycket längre. Protein får du via, kött,fågel,fisk,nötter,ägg,ost,keso etc.
4. Drick grönt te
Grönt te  har bra effekter på fettförbränningen, det kan även hjälpa dig att sänka kolesterolhalten och skyddar mot bl.a. diabetes och flera typer av cancer. Så om inte annat, drick grönt te för att hålla dig frisk och sund eftersom det innehåller många bra antioxidanter!

5.krydda på
Mat som är kryddad med chili och senap kan öka ämnesomsättningen upp till 8 % och effekten varar i upp till 3 timmar, inga extrema siffror men många bäckar små...

Muskel tillväxt

Träning har alltid varit en stor del i mitt liv, det är en livsstil. För tillfället fokuserar jag på att bygga muskler. Jag har alltid varit atletisk och muskulös vilket gör det ganska enkelt för mig att bygga muskler men det är också mycket kunskap som krävs för att få bästa resultat. Jag tänker nu lista några av de bästa grundläggande tipsen för att öka i muskelmassa och muskeltillväxt.

1. Styrketräning- Träna varje muskel grupp med tunga vikter och snöa inte in för mycket på antal repetitioner, kör istället tills det helt enkelt är omöjligt att lyfta mer, utmatta muskeln. (Att bygga muskler är hårt jobb speciellt som tjej så du behöver inte vara rädd för att bli bullig och för kraftig av att lägga på tunga vikter)

2. Vila- Det är under vilan som du bygger upp musklerna, under träningen bryter du ner dem, så se till att ge kroppen den återhämtning den behöver. Varje muskelgrupp ska vila minst 48 timmar innan nästa pass, (allt beroende på hur hårt du kör och hur bra kost/sömn du får) om du kör samma muskler hårt två dagar i rad eller mer kan det vara svårt för kroppen att återhämta sig och bygga vilket gör att du istället bryter ner muskeln.

3. Kost- När du tränar är kosten otroligt viktig speciellt när du vill bygga muskler. Om du snabbt vill bygga muskler och ligger på en stabil vikt behöver du ca 500 extra kcal för att ge kroppen näring att bygga utav och öka i muskelmassa (inga siffror är exakta och personligen tycker jag inte att man ska snöa in allt för mycket på kcal utan istället lära känna sin egen kropp eftersom vi har olika förutsättningar.) Protein är en viktig byggsten och mycket bra när du vill bygga muskler men det är också viktigt att få i dig tillräckligt med fett. Många gör felet att ta bort för mycket fett ur kosten och bara vräka på med protein men kroppen behöver alla näringsämnen. Om du får i dig för lite fett kan hormonbalansen bli rubbad vilket i sig gör att det blir svårare att bygga muskler. Man ska heller inte ta bort kolhydrater, de behöver du för att orka prestera, satsa på långsamma kolhydrater som håller blodsocker nivån stabil och jämn. (t.ex. fullkornspasta,fullkornsbröd, gröt gjort på fiberhavregryn etc.)

Detta var tre grundläggande tips om du vill öka din muskelmassa och tillväxt!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0